תחילת תהליך הגיור בפתיחת תיק גיור באחד מבתי הדין לגיור ברחבי הארץ. עבור מרביתכם זהו הצעד הראשון בתהליך הגיור. אחדים מכם כבר השתתפו בלימודי יהדות בעבר בשירותכם הצבאי או שאתם לומדים כיום במכון ללימודי יהדות וכעת החלטתם להתקדם צעד נוסף לקראת הגיור.
להלן הנחיות לקראת פתיחת התיק. אם אתם מתגיירים ביחד עם בן זוגכם או שיש לכם ילדים (לאמא לא-יהודיה), עליכם לפתוח תיק גיור עבור כל אחד מבני המשפחה
לאן להגיע ?
בישראל 4 מחוזות גיאוגרפיים בהם קיימים בתי דין רבניים מיוחדים לגיור ולצדם מזכירויות בהן נעשה הרישום לגיור: הדרום , ירושלים , המרכז , חיפה והצפון.
עליכם לפנות למזכירות בית הדין השייך לאזור מגוריכם, כפי שהוא רשום בתעודת הזהות שלכם.
מי צריך להגיע?
אל הרישום צריכים להגיע המועמדים לגיור בעצמם. אם אין באפשרותכם להגיע בשלב הראשוני של פתיחת התיק, יוכל לבוא אדם מטעמכם עם המסמכים הנדרשים לפתיחת התיק (מומלץ לצרף גם יפוי כוח חתום על ידיכם). עם זאת, כל התקדמות בתיק תהיה מותנה בפגישה ובראיון עמכם. במידה ואתם נשואים ליהודי, או שיש לכם בן/ת זוג יהודי, שהקשר עמו רציני ועשוי להוביל לנישואין, הרי שבן/בת הזוג היהודי הנו חלק מתהליך הגיור שלכם ועליו/ה להגיע עמכם אל בית הדין.
מה להביא?
מסמכים
4 תמונות פספורט של המועמד לגיור
תעודת זהות כולל ספח או דרכון, וכן צילום מלא של התעודה; אם יש לכם בן זוג - עליו להביא גם את תעודת הזהות שלו;
תמצית רישום ממרשם האוכלוסין שהופקה בחודש האחרון.
מכתב קורות חיים בחתימתכם, הכולל הסברים על המוטיבציה הדתית/ חברתית/ זוגית/ משפחתית שהביאה להחלטתכם על הגיור. במכתב נהוג להזכיר פרטים כגון קיומה של משפחה יהודית; קשרים שהיו או שישנם עם קהילה יהודית בארץ או בחו"ל; לימודי יהדות בהם השתתפתם בעבר וקשרים עם משפחות דתיות ומסורתיות. מומלץ שלא להתנסח באופן עובדתי וקצר, אלא לפרט את תחושותיכם, את תקוותיכם, את התלבטויותיכם וחששותיכם ולכתוב מהלב. אם הוגשה על ידכם בעבר בקשת גיור בישראל או בחו"ל - הקפידו לציין זאת ולתאר היכן הוגשה הבקשה ומה היו תוצאותיה
המלצות שיעידו על העניין המתמשך שיש לכם ביהדות, אם יש ברשותכם. כך למשל, אם למדתם בעבר יהדות בארץ או בחו"ל, פנו למורה שלכם; אם אתם שייכים לקהילה יהודית או שאתם מבקרים מדי פעם בבית כנסת - פנו לרב או לגבאי; אם ישנם אנשים דתיים אצלם אתם מבקרים בשבתות או בחגים- בקשו מהם המלצה.
מה עושים ברישום ?
פתיחת תיק: נוסף לתשלום האגרה ולמסירת המסמכים לתיק, תתבקשו למלא טופס בקשה לגיור הכולל את הפרטים הבאים: שמכם, שמות הוריכם, גילכם, דתכם, מצבכם המשפחתי, משלח ידכם, מקום הולדתכם ומקום מגוריכם.
ראיון עם שליח בית הדין: לאחר פתיחת התיק ייערך במזכירות בית הדין ראיון ראשוני עם שליח בית הדין האזורי. על מנת לחסוך נסיעות וטרחה, מומלץ לתאם את הגעתכם לפתיחת התיק מראש לפי זמני נוכחותו של שליח בית הדין במקום. בחלק מבתי הדין ישנם שליחים שונים למתגיירים מארצות מוצא שונות. בראיון קורא השליח את קורות החיים וההמלצות שמסרתם, משוחח עמכם ומנסה להכירכם. התאהבות בבן זוג יהודי הנה סיבה לגיטימית כמניע ראשוני להתקרבות ליהדות, אולם השליח יצפה לשמוע גם סיבות נוספות ולוודא כי לאחר שהתחלתם ללמוד יהדות, הייתם בוחרים בה כשלעצמה גם לולא נמשך הקשר עם החבר היהודי. בתום השיחה יסקור בפניכם השליח את הליך הגיור ויפנה אתכם לאולפן יהדות. השליח אינו יכול לסרב לקבלכם לתהליך הגיור בלא התייעצות עם בית הדין. מי שבקשתו נדחתה בהסכמת בית הדין, יכול להגיש על כך ערר בכתב לבית הדין, בצירוף נימוקים ואסמכתאות.
הפנייה לאולפן גיור: אם אתם כבר לומדים באולפן, תמשיכו במסגרת זו והרישום לגיור לא ישנה את שגרת לימודיכם. אם טרם התחלתם ללמוד, יפנו אתכם עובדי המזכירות לממונה האזורי על אולפני הגיור, ואתם תיצרו עמו קשר על מנת שישבץ אתכם לאולפן שייפתח באזור מגוריכם ובשפה הדרושה לכם במועד קרוב. שימו לב! בצאתכם ממזכירות בית הדין, צריך להיות בידיכם אישור בכתב משליח בית הדין המפנה אתכם ללימודים באולפן. ללא האישור, לא יורשה מנהל האולפן או המורה לקבלכם ללימודים.