מתכונים לט"ו בשבט

   
תאנים במילוי פירות יבשים וגבינת עזים

מצרכים
1 כוס יין אדום
1 כוס יין לבן
2 כפיות סוכר
2 כפיות דבש
200 גרם תערובת של פירות יבשים
125 גרם גבינת עזים מובחרת
5 כפות נענע קצוצה
שוט של גרנד מרינייר (ליקר תפוזים)
12 תאנים

אופן ההכנה
1. לוקחים את התאנים ועושים בהם כיס קטן, מבשלים בכוס יין אדום ביחד עם 2 כפיות הסוכר עד שהתאנה מתרככת. (בערך כ 5 דקות). את הנוזל שנשאר משאירים בצד.ומסננים את התאנים.

2. לוקחים את הפירות המיובשים, ומבשלים ביין לבן כ-5 דקות. לאחר הבישול טוחנים את התערובת במערבל מזון. ומוסיפים את הגרנד מרינייר. מצננים כמה דקות.

3. קוצצים לחתיכות קטנות את גבינת העזים ומוסיפים את הדבש והנענע ומערבבים ביחד עם הפירות היבשים עד שמקבלים עיסה. את העיסה מוסיפים לתוך התאנים.

4. לוקחים את נוזל היין ממקודם מרכזים אותו עד להסמכה ואז יוצקים אותו על התאנים.
 
עוף עם פירות יבשים

מצרכים ל- 4 סועדים:
2 אריזות כרעי עוף טרי
2 כפות שמן זית
½ כוס שזיפים מיובשים, ללא גלעינים, חתוכים לקוביות גסות
½ כוס משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות
½ כוס צימוקים בהירים
1 כוס יין אדום
1 כוס מרק עוף מוכן
3 יחידות ציפורן
מקל קינמון או כפית אבקת קינמון
קורט מלח
קורט פלפל

אופן ההכנה
1. מחממים את שמן הזית על אש בינונית, בסיר נמוך ורחב ומטגנים את כרעי העוף עד להשחמה קלה.

2. מוציאים את חלקי העוף מהסיר ומכניסים את הפירות היבשים. מערבבים קלות ויוצקים כוס יין אדום. מוסיפים את הציפורן והקינמון ומביאים לרתיחה.

3. מנמיכים את האש ומחזירים את העופות, מוסיפים את יתרת הנוזלים. מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. לבסוף מתבלים במלח ופלפל.

4. מומלץ להגיש את העוף יחד עם כמות נדיבה של פירות יבשים ומעט רוטב.
   
קוסקוס לט"ו בשבט

מצרכים ל-6 מנות:
לקוסקוס:
1 חבילה קוסקוס אינסטנט (350 גר')
300 מ"ל מים רותחים או מרק צח
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל

לפירות:
100 גר' משמשים מיובשים
100 גר' תאנים מיובשות
100 גר' שזיפים מיובשים חצויים
100 גר' צימוקים
1 חבילת בצלצלי שאלוט
150 גר' דלעת (קוביות גדולות)
2 גזרים חתוכים
3 כפות שמן
2 כפות סוכר
1 כוס יין אדום
2 מקלות קינמון
4 יחידות ציפורן שלמות
4 כוסות מרק צח
1 תפוז חתוך ל-8 (עם הקליפה)
50 גר' אגוזי מלך קלויים

אופן הכנת הקוסקוס:
1. מערבבים את גרגירי הקוסקוס עם שמן זית.

2. יוצקים מעל את המרק הצח הרותח, מתבלים במלח פלפל, ומערבבים.

3. מכסים את הקוסקוס למשך 5 דקות, לאחר מכן מפוררים את הקוסקוס בעזרת מטרפה או מזלג.

אופן הכנת הפירות:
1. יוצקים לתוך סיר את השמן ומאדים את בצלצלי השאלוט עד להזהבה.

2. מוסיפים את הגזר ומאדים עוד 3-4 דקות.

3. מוסיפים את הסוכר, בוחשים כדקה, ומעל יוצקים את היין האדום ובוחשים כדקה נוספת.

4. מוסיפים את המרק הצח, התפוז, הקינמון והציפורן ומרתיחים.

5. בתבנית אפייה מסדרים את הפירות היבשים ואת קוביות הדלעת.

6. יוצקים מעל את תוכן הסיר.

7. אופים בתנור בחום של כ- 200 מעלות, למשך 40-45 דקות.

אופן ההגשה:
מגישים את הקוסקוס בטז'ין או קערה גדולה, כאשר את תבשיל הפירות מסדרים עליו. מפזרים מעל אגוזי מלך קלויים.
פסטה עם פלפלים ושקדים

מצרכים ל- 4 מנות:
250 גרם פסטה
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים ירוקים
רבע כוס שמן זית
חצי כפית שום כתוש
מלח ומעט טבסקו
3 כפות מיץ לימון
כף חומץ בלסמי
כוס שקדים מולבנים קלויים

אופן ההכנה
1. חותכים את הפלפלים לרבעים לגובה, מרחיקים גבעולים וגרעינים. פורסים את רבעי הפלפלים לרצועות ברוחב חצי ס"מ, מניחים על מגבות נייר לספיגת חלק מהלחות.

2. מטגנים כ-10 דקות בשמן זית על אש גבוהה תוך בחישה, עד שהפלפלים מתחילים להשחים. מסירים מהאש, מצננים מעט ומתבלים בשמן הנותר, בשום, מלח, טבסקו, מיץ לימון וחומץ בלסמי.

3. בינתיים מבשלים את הפסטה עד אל-דנטה, מסננים ומניחים בקערת הגשה. מפזרים מעל את תערובת הפלפלים, מקשטים בהרבה שקדים ומגישים מיד. אפשר להגיש עם גבינת פרמזן מגוררת.
 
   
גלידת פירות יבשים בסגנון איטלקי

מצרכים:

30 גר' פיסטוקים
30 גר' אגוזי מלך או פקאן
30 גר' קליפה מגורדת של תפוז
30 גר' קליפה מגורדת של לימון
30 גר' ג'ינג'ר מסוכר
30 גר' דובדבנים מסוכרים
30 גר' משמש יבש
30 גר' צימוקים
30 גר' תאנים
½ קילו גבינת ריקוטה
1 כפית תמצית וניל
4 חלמונים של סוכר
130 גרם אבקת סוכר
2 כפות ליקר אמרטו או ברנדי

אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים ביחד עם גבינת הריקוטה ובסוף מוסיפים את הוניל ואת הליקר.

2. מערבבים את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים לעיסה שהתקבלה.

3. מכניסים את הבלילה לתוך תבנית אפייה כשנייר אפייה או כסף בתחתית.

4. מכניסים למקפיא ל 5 שעות.

לקישוט ולתוספת:
מערבבים מיכל קצפת מתוקה במערבל מזון עם פיסטוקים ועלי נענע ושופכים על התבנית.
 
מאפה עם פירות יבשים

מצרכים:
250 גרם שזיפים
250 גרם משמשים
250 גרם צימוקים
250 גרם אגוזי קליפורניה
150 גרם שקדים מולבנים פרוסים
50 גרם שומשום קלוי
1 כף שטוחה קינמון
2 כפות דבש
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס תרכיז תפוזים של פריגת
2 כפות סוכר חום
2 כפות סוכר לבן
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס יין אדום מתוק של כרמל מזרחי
1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה
1. משרים את השזיפים, המשמשים, הצימוקים והאגוזים בקערה עם מים לחצי שעה. מסננים ומעבירים למחבת כבדה.

2. מוסיפים את הקינמון, הדבש, סוכר הוניל, תרכיז התפוזים, המים והסוכר. מחממים את המחבת על אש בינונית ומוסיפים את השמן והיין. מערבבים קלות כ-10 דקות. מנמיכים את האש ומערבבים מידי פעם.

3. מחממים תנור לחום גבוה וקולים את השקדים והשומשום כ-10 דקות עד להזהבה. מוסיפים אל התערובת שבמחבת. ממשיכים לטגן כ- 10 דקות נוספות עד לקבלת רוטב סמיך.

4. מורידים מהאש. מגישים צונן או פושר לפי הטעם.