אודות

אתר תורה הוקם על ידי הרב דב גולדשטיין זצ"ל בראשית תקופת האינטרנט והוא ליקט לתוכו דברי תורה מאמרים וחומרים תורניים רבים, בנוסף לכך הרב דב ייצר ובנה מאגרי מידע תורניים ממוחשבים ואתר תורה הוא אתר הבית של אותם תוכנות. הרב דב גולדשטיין נפרט בתאריך יח' סיון תשפ"ד ומאז האתר מתוחזק על ידי המשפחה על מנת להמשיך להפיץ את פרוייקט חייו.
אלו הדברים שכתב הרב דב גולדשטיין לתיאור האתר:
ת"ת כנגד כולם, רואה לעצמה מטרה לרכז מידע תורני המופיע במאגרי מידע, לומדות ושאר תוכנות תורניות במקום אחד.
מעוניינת לאפשר לך הלקוח להגיע לכך שהתוכנות הללו תהינה נגישות.
מחשב הינו כלי חדש ויש אף השוללים אותו מתוך הטענה ש"חדש אסור מהתורה", עם כל זאת אין מקום לכך ש"כהנת תהיה פחותה מפונדקית". אנו מעונינים שלילדינו תהיה האפשרות לספק את יצר הסקרנות שלהם בתוך עולם התורה ולא בחוץ.
באשר למאגרי המידע התורניים אנו מוצאים שכהמצאת הדפוס הטלפון והטייפרקודר בשעתם אשר באמצעות הטכנולוגיות שפתחו, סייעו רבות ללימוד תורה והפצתה ברבים.
כן המצאת טכנולוגיית המחשב  הביתי, ותוכנת המחשב החדשנית והמהפכנית של מאגרי המידע כדוגמת: הספריה התורנית הממוחשבת, פרוייקט השו"ת של בר אילן, שס' וראשונים  של אוצר הפוסקים ופוליטקסט, אוצר ההלכה והמנהג, נהוראי, כתבי ברסלב, כתבי הראי"ה קוק ועוד… מאפשרת לאתר בקלות , במהירות ובדיוק כל מקור
בתנ"ך, בש"ס בבלי וירושלמי, ברמב"ם, בשו"ע, בזוהר ובכל שאר הספרי היסוד התורניים.
מאגרי מידע אלו חוסכים זמן רב של חיפוש מייגע אחרהלכה נחוצה, או מאמר חז"ל מבוקש, המופיעים במקומות מפוזרים שקשה לזכור ולאתר את מקורם המדוייק, ומאפשרת ללומד התורה למצות ולנצל את זמנו ללימוד פורה בעיון ועמקה של הנושא או הסוגיא בה הוא עוסק.
לעקוב אחר התפתחות ההלכה במשך כל הדורות. ניתן גם להעתיק למעבד התמלילים (או להדפיס ישירות מתוך התוכנה) לעמד מחדש וכדומה…
מהי דעת גדולי הדורות על מפעלי איסוף המקילים על הלומדים למצוא דברי חפץ?
כבר כתב הנשר הגדול הוא הרמב"ם בפירושו למשנה (סנהדרין פרק חלק יסוד י"ג) "…שראיתי בו תועלת לפי שאספתי בו דברים מועילים מפוזרים בספרים גדולים." ובספר פלא יועץ (ערך אסיפה) כתב: "כמה טובה עשו לנו בעלי אסופות אשר בכל דור ודור, זכו וזיכו את הרבים, זכות הרבים תלויה בהם… ובפרט כגון אנן דור
יתום, יתמי דיתמי, אשר טרדות הזמן רבו עלינו ודעתינו קצרה… אמנם ע"י האסופות (=איסוף מראי המקומות) נוכל לצאת מעט ידי חובתינו. ובכל דור ודור  צריכים האסיפות כמו שעשו הראשונים… ומהם יראו וכן יעשו בכל דור ודור… להועיל לרבים בדברים הנצרכים. …ועושי אלה הם מזכים את הרבים… ואל יחושו ללעג השאננים… שבודאי טובים לנו הספרים של בעלי אסיפה מכל חיבורי פלפולים  וחריפות". בעל ה"שדה חמד" כתב בהקדמתו: "והגאון… אשר עשה מפתחות לפסקי הרא"ש במקומות מפוזרים שלא במקומן, כמה גדולה תועלת מלאכתו… כללן של דברים, כי כל המלאכות הללו רצויות הן להגדיל תורה ולהאדירה".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *